Изработка на алайнери

clear-alignerЛечението с #Алайнери е най-новата система за плавно преместване и изправяне на зъбите. Използват се прозрачни апарати (шини), които са почти незабележими.

Прочетете още...

Позициониране на брекети

Indirect positioning of bracketsТехниките за индиректно позициониране на вестибуларни и лингвални брекети намират все по-широко приложение в ортодонтските практики.  Съкратените срокове

Прочетете още...

Други видове апарати

Dentalab mouthguard

Предлагаме на Вашето внимание най-добрите шини (протектори) за уста, изработени чрез налягане. Те са изключително прецизни, поради факта,

Прочетете още...
Банер

MOUTHGUARD ( спортен протектор за уста )

че са направени индивидуално за всеки атлетИмат изключително малка деформация. Съчетанието от висока температура и налягане, използвани за изработката им, означава че на практика те нямат еластична памет. Лекарите на спортни отбори силно препоръчват този тип шини, изработени в лаборатория, за най- добра орална и лицева защита.

 

По данни на Щатският център за контрол на болестите случаите на наранявания на зъбите при спорт са над 600 000 годишно. Според ААЗ рискът за един спортист да получи наранявания на зъбите и устната кухина е 60 пъти по-висок ако не се употребява протектор. По информация на Зъболекарската акадeмия протекторите предотвратяват над 200 000 поражения на зъбите и устната кухина.

Според вида на материала, броя слоеве и цветовите предпочитания, ние предлагаме следните разновидности протектори:

Протектор за уста “NORMAL”– еднослоен ( дебелина 3mm ), прозрачен

Протектор за уста “NORMAL” – двуслоен ( дебелина 5mm ), прозрачен

Протектор за уста “COLOR” – еднослоен ( дебелина 3mm ), в цвят

Протектор за уста “COLOR” – двуслоен ( дебелина 5mm ), в цвят

Протектор за уста “MULTICOLOR” – двуслоен ( дебелина 5mm ), в няколко цвята

Протектор за уста “EXTREME”– еднослоен ( дебелина 5mm ), в няколко цвята

 

Всички видове протектори се изработват индивидуално, поради тази причина е необходимо вземането на отпечатък от зъбите на човека за когото е предназначена шината. Това може да бъде направено в наш дентален кабинет, а също така и при личния дентален лекар.  

За повече информация, както и за запитване за поръчка ( виж тук )